DOWNLOAD SEKCIJA
Proizvodi, Brošure, Info

ANFO eksplozivne smeše su praktično dvokomponentni sistemi sastavljeni od poroznog amonijumnitrata i određenog procenta gorivog ulja. Zbog svog prostog sastava ove eksplozivne smeše spadaju u najsigurnije eksplozive za proizvodnju, transport i rukovanje.

Smeša ima uravnotežen bilans kiseonika i razlaže se tako da u produktima eksplozije nema otrovnih gasova. Nasipanjem u bušotinu, dobija se potpuna ispunjenost, tako da je energija eksploziva efikasnija i bolje utiče na efekte miniranja. Minerske karakteristike ANFO eksploziva takođe su povećane upotrebom pravilnog inicijatora, koji obezbeđuje maksimalnu brzinu detonacije sa potpunim transferom energije.
Ne smeju se koristiti za miniranje u bušotinama sa vodom i u rudnicima gde dolazi do pojave metana i eksplozivne ugljene prašine.
Iniciranje se vrši pentolitskim pojačnicima ili drugim primarnim eksplozivom.

ANFO J.1 je prilagođen za mehanizovana punjenja minskih bušotina u podzemnoj eksploataciji i za njegovu upotrebu proizvodimo i specijalne punilice.
ANFEKS P je namenjen prvenstveno za punjenje minskih bušotina na površinskim kopovima i kamenolomima.
ANFEKS PP je patronirana ANFO eksplozivna smeša namenjena korišćenju u površinskoj eksploataciji minskih bušotina. Patronira se u polietilensku ambalažu dijametra 60-90mm.
ANOL-ANFO za mehanizovano punjenje se pravi na mestu upotrebe, tako što AN-FO vozilo u separatnim bunkerima prevozi obe komponente (AN i gorivo ulje) do minskog polja, gde se na licu mesta vrši spajanje komponenti u AN-FO smešu, koja se zatim pneumatskim putem ubacuje u minske bušotine VELIKOG PREČNIKA.

FaLang translation system by Faboba