KorpaRSD 0,00
0
Pozovite nas:037 422 328

Uslovi korišćenja

Korporacija Trayal pruža online usluge putem svoje internet stranice https://trayal.rs a koje se sastoje od prodaje robe na domaćem tržištu.

Za korišćenje web stranice https://trayal.rs , i usluga kompanije Trayal, primenjuju se ovi Opšti uslovi korišćenja i svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima, da ste ih pročitali, razumeli, i da ih vašom odlukom o kupovini prihvatate.

Trayal ima pravo izmene Uslova korišćenja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju Uslova korišćenja i njihovih izmena.

Uslovi korišćenja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije.

Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvata naše uslove korišćenja što se potvrđuje porudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delimično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.
Prihvatanje uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem ovog web shop-a.
Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV.

Postupak kupovine robe putem naše internet prodavnice ima 4 faze:

 1. Porudžbina,
 2. Plaćanje,
 3. Dostava,
 4. Opciono – povraćaj i reklamacija robe

Isporučioc robe i usluga je Trayal. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. Trayal putem svoje Internet prodavnice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici.

Fotografije prikazane na internet stranici su samo ilustrativne prirode. Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne sme se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme Trayal. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma Trayal zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.

Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave. Korporacija Trayal nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Korporacija Trayal zadržava pravo trenutno ukinuti pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.

Korporacija Trayal neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone,
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca i korisnika portala,
 • objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena porudžbina sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti),
 • korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kog drugog oblika promocije.

Informacije o plaćanju i isporuci

Plaćanje platnim karticama Ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu. Porudžbinu možete platiti karticama koje podržavaju plaćanje preko Interneta, a to su: VISA, MasterCard, DinaCard platne kartice.

Plaćanje pouzećem

Svoju porudžbinu možete platiti prilikom preuzimanja robe od strane ovlašćene kurirske službe.

Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Povraćaj sredstava

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda.

Trayal je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

PROCEDURA ZA POVRAĆAJ SREDSTAVA PUTEM ONLINE PRODAVNICE

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

 • Broj Vašeg računa-otpremnice
 • Vaš JMBG (opciono)
 • Broj dinarskog tekućeg računa na koji će biti uplaćena sredstva

Tražene podatke možete dostaviti  na email headoffice@trayal.rs

Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosleđena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Povraćaj sredstava se vrši iskljucivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Trayal je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, MasterCard, DinaCard metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat.

Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Isporuka

Isporuka se vrši na vašoj fizičkoj adresi.

Troškovi isporuke

Isporuka proizvoda obavlja se preko kurirskih službi, na celoj teritoriji Republike Srbije i troškovi će biti uredno prikazani pri poručivanju proizvoda.

Politika reklamacija

Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu članova 52., 54., i 81. Zakona o zaštiti potrošača, radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

PREUZMITE DOKUMENT

Cene na sajtu , iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne.

Ukoliko želite da proverite status Vaše reklamacije to možete učiniti putem e-mail adrese headoffice@trayal.rs

Shodno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da raskine ugovor o kupovini na daljinu.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je – isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 14 radnih dana od momenta prijema pošiljke. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana.

Reklamaciju možete prijaviti preko kontakt strane ovog sajta, putem e-mejla headoffice@trayal.rs ili dolasko u direkciju Trayal, Parunovačka 18 V 37000 Kruševac.

Kao prodavac dužni smo da potrošaču izdamo pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdimo prijem reklamacije, odnosno saopštimo mu broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija. Rok za reklamacije radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti je 2 godine.

Politika privatnosti i zastita podataka

Posetom našem sajtu prihvatate naše uslove korišćenja, politike privatnosti i zaštite podataka.

Znajte da:

 • Sve informacije koje unesete na naš Web site ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
 • Informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama.
 • Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o izvršenoj kupovini, novim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima.
 • Poruke marketinške prirode ćete dobijati samo ako ste prilikom registracije odabrali opciju da želite da primate promo ponude!
 • Lične podatke takođe možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: headoffice@trayal.rs, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko želite da izvršite kupovinu na https://trayal.rs, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom.

Trayal ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzete su sve mere kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica https://trayal.rs , koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici https://trayal.rs, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, NLB Komercijalna banka, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

https://trayal.rs ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

https://trayal.rs website koristi 2 kolačića
1. Kolačić kojim dodajete neki proizvod u omiljene i koji se čuva 365 dana
2. Kolačić kojim dodajete neki proizvod u korpu i koji se čuva 365 dana

Softver za analizu saobraćaja od strane treceg lica

Ovaj sajt koristi usluge Google Analytics servis za analizu podataka na web-u koje obezbeduju kompanije Google, Inc. (“Google”). Ove usluge nam pomažu da unapredimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servisu ukljucuju korišcenje kolacica koji se cuvaju na Vašem racunaru/uredaju i sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu kao što su: trajanje posete, posecene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživaca koje koristite, uredaj koji koristite itd… Ukoliko želite da se informišete Više o uslugama Google Analytics, ukljucujuci i nacin kako da se odjavite sa servisa, posetite stranice https://www.google.com/analytics/ i https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Facebook i Google Adwords

Koristimo reklamni potencijal Facebook-a (Piksela) koji se dodaje na stranice našeg sajta što nam omogucava slanje podataka o aktivnostima posetilaca na sajtu. Pomocu piksela, Facebook kreira posebnu publiku koja posecuje odredene stranice ili skup stranica na kojima vrše konverzaciju. Ne prenosimo i ne objavljujemo licne podatke Facebook-u.

Pomocu Google Adwords remarketinga možemo kreirati prilagođenu publiku koja posecuje odredenu stranicu ili skup stranica i/ili vrši konverzaciju na sajtu. Servis Google Aswords koristimo za prikazivanje reklamnih kampanja kroz specificne i relevantne oglase kreiranoj publici. Ne prenosimo i ne objavljujemo nikakve licne podatke naših posetilaca Google-u. Na stranici https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated možete izvršiti podešanja reklamnih oglasa koje želite ili ne želite da vidite.

Informacije o obradi podataka o ličnosti

Trayal visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi.

Podaci se prenose između Trayal korporacije i klijenta u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, a potom čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa.

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja pristanak lica, koji se daje prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.

Lice odgovorno za obradu podataka

Trayal, Parunovačka 18 V
37000 Kruševac, Srbija
Tel: 037 422 328
Fax: 037 423 517
Email: headoffice@trayal.rs

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se može obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Možemo vam zatražiti vaše lične informacije u sledećim slučajevima:

 • Prilikom online registracije korisničkog naloga;
 • Pri kupovini proizvoda;
 • Ako učestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima;

Podaci o ličnosti prikupljaju se radi vođenja evidencije o tome koje je lice kupilo neki proizvod, kao i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije.

Podaci o ličnosti se čuvaju sve dok klijent ne zatraži brisanje iz bilo kog razloga.

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Trayal može prikupljati su:

 • ime,
 • prezime,
 • poštanska adresa
 • e-mail adresa,
 • broj telefona,
 • datum rođenja,
 • podaci o firmi (ako se radi o firmi)

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene.

Kao primer ovog tipa prikupljanja informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Način korišćenja podataka

Prikupljene informacije se koriste za:

1. Potrebe vođenja kupaca, njihovih porudžbina u sistemu i izvršenje usluge (dostava kupljenog proizvoda)

2. Pružanje korisničkih servisa / garancije

3. Poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;

4. Slanje informacija u marketinške svrhe;

Prikupljeni podaci se ne dele sa bilo kojim trećim licem u Srbiji ili izvan nje.

Opoziv pristanka za obradu podataka i pravne posledice opoziva

Svaki naš kupac ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti koje obrađuje Trayal. Pravna posledica opoziva je prestanak ugovornog odnosa između Trayal i klijenta, zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi, što za sobom povlači prestanak mogućnosti pružanja daljih usluga.

Nadležni organ u Republici Srbiji za zaštitu podataka o ličnosti

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je poverenik zainformacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar Kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na 011/3408 900