KorpaRSD 0,00
0
Pozovite nas:037 422 328

Trajal Korporacija proslavila 132. rođendan

Trajal Korporacija svečano je obeležila 132 godine od osnivanja nizom manifestacija. U stalni radni odnos primljeno je 100 novih radnika.

Na prigodnoj svečanosti u Domu kulture Trajal Korporacije prikazan je dokumentarni film o istorijatu ove firme „Feniks iz Lazarevog grada“, a zatim je govorio Miloš Nenezić, generalni direktor

– Iza nas je izuzetno teška godina, a 2020. godine ostvarili smo i najveći ukupni prihod od osnivanja Trajal korporacije.Dva velika projekta Trajal korporacije uspešno su zaživela ove godine i to projekat automatizovane protivgradne zaštite i izgradnja fabrike kompozitno raketnih goriva koja se privodi kraju. Pred nama je i dalje dug put, a zasluge za to gde smo sada pripadaju radnicima Trajal korporacije predvođenim Samostalnim sindikatom i menadžmentom Trajala. Imali smo punu pomoć svih društvenih struktura počevši od lokalne samouprave, predvođenih pre svega tadašnjim gradonačelnikom, Bratislavom Gašićem, kao i drugih republičkih organa, jer kada gigant padne na kolena jako ga je teško podići, a mi smo bili u još gorem položaju, izjavio je Miloš Nenezić. 

U znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju i veliku podršku direktor Trajal korporacije uručio je direktoru BIA, a nekadašnjem gradonačelniku Kruševca, Bratislavu Gašiću statuu Miloša Obilića. Gašić je, u svom obraćanju trajalcima čestitao 132. rođendan fabrike i poželeo njen dugovečan i uspešan rad. Dodeljena su i zahvalnice i povelje saradnicima Korporacije, kao, jubilarne nagrade i pokloni penzionerima. 

Proslava je završena otvaranjem izložbe „Božansko nadahnuće – Miroslavljevo jevanđelje“ i posetom novoizgrađenoj Fabrici „Obilićevo“ na Jasikovcu, iznad Kruševca, koja će svečano biti puštena u rad na Vidovdan, 28. juna.